"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

13/01/2019 ➡ Συκαμιά - Λεπέτυμνος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
13/01/2019 ➡ Συκαμιά - Λεπέτυμνος 13/01/2019 ➡ Συκαμιά - Λεπέτυμνος Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Με πολύ χαρά, ξεκινήσαμε ως ΟΡΕΙΑΣ... σήμερα Κυριακή, 13 Ιανουαρίου, τις πεζοπορικές μας διαδρομές για το 2019... Έτσι 30 πεζοπόροι, με αφετηρία μας, το χωριό Σκαμνιά, διανύσαμε μια όμορφη διαδρομή (συνολικά 4 περίπου ωρών) μέσα από ένα δάσος από καρυδιές, θεόρατα πλατάνια και φτέρες, δάσος που διέσχιζαν πολυάριθμα ρυάκια, με μικρούς καταρράκτες και ορμητικά νερά και φθάσαμε μέχρι τα ερείπια, απομεινάρια… του χωριού Χάλικας (που έχει εγκαταλειφθεί λόγω κατολίσθησης) και συνεχίσαμε για το χωριό Λεπέτυμνος. Έξω από τον χωριό Λεπέτυμνος, επισκεφθήκαμε ένα μικρό αγρόκτημα - παράδεισο, από όμορφα ζωάκια (μέχρι και ελαφάκια) και διάφορες ποικιλίες πτηνών... Το βιολογικό αγρόκτημα «Bio Aronia Lesbos» του φίλου Γιώργου Καρυόφυλλη, που παράγει από το φυτό, αρώνια, διάφορα βιολογικά προϊόντα. Χαρήκαμε το αγρόκτημα και ανηφορίσαμε.. πίσω για την Σκαμνιά, που μας περίμενε το πούλμαν, για να μας μεταφέρει, την Σκάλα της Σκαμνιάς και την παραλιακή ταβέρνα, για φαγητό, ποτό και διασκέδαση... Περάσαμε όμορφα και ευχηθήκαμε όλοι μας. Με υγεία και χαρά... να συνεχίσουμε τις εξορμήσεις μας... στο διηνεκές...

 

 

Την Κυριακή 13-1-2019 όλοι εμείς, φίλοι και μέλη του πεζοπορικού συλλόγου «Ορειάς», βρεθήκαμε στην περιοχή της Συκαμιάς για να πραγματοποιήσουμε μιαν ακόμη πεζοπορική διαδρομή.

Τι απολαύσαμε; Την καρδιά του χειμώνα, να χαϊδεύει τα παγωμένα πρόσωπά μας, σιωπηλά να απλώνει την πρωινή πάχνη ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας και πάνω από τα παγωμένα κλαδιά των δένδρων, ευχάριστα μας αναζωογόνησε.

Τι περπατήσαμε; Τα πετρόχτιστα εκείνα μονοπάτια και καλντερίμια, που αιώνια τώρα στέκουν καρφιτσωμένα πάνω σε ‘κείνα τα ψηλά βουνά της περιοχής, μαρτυρώντας έτσι το μεγαλείο της ανθρώπινης δημιουργίας.

Τι είδαμε; Την μεγαλοπρέπεια της χειμωνιάτικης φύσης, καθώς η βλάστηση και τα βρύα αγκάλιαζαν και γλυκοφιλούσαν ολόκληρους κορμούς δέντρων, πετρόχτιστες πεζούλες, ερειπωμένους τοίχους μάρτυρες κάποιων άλλων εποχών.

Τι συναγωνιστήκαμε; Τα μικρά εκείνα ποταμάκια που έτρεχαν ανάμεσα στις πλαγιές των βουνών, που έτρεχαν παγωμένα και βιαστικά να βρουν διέξοδο στο γαλάζιο πέλαγο, που έτρεχαν ανάμεσα στο διάβα μας κι εμείς έπρεπε να τα αντιπαλέψουμε, να τα περάσουμε και να συνεχίσουμε έτσι τον δικό μας προορισμό.

Τι χαρήκαμε; Τι ευχαριστηθήκαμε; Τι απολαύσαμε; Τον αξιαγάπητο, ευγενέστατο, υπευθυνότατο και μέγα βοηθό, τον οδηγό μας κ. Θεόφιλο και μαζί μ’ αυτόν την παρέα, τη κουβεντούλα, τα αστεία, τα φιλέματα όλων των συμμετεχόντων.

Ευχαριστούμε θερμά τον «Ορειάς» που μας χάρισε άλλη μια όμορφη, αξέχαστη, πεζοπορική Κυριακή.-

 

 

Χάρτης

  sikamia

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Αντώνης Χατζηχαραλάμπους, Δήμητρα Στεφάνου
  • Φωτογραφίες:  Βασίλης Ραϊστρέλης, Χριστίνα Κουρτζή
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 23/12/2018 ➡ Θερμή 20/01/2019 ➡ Μεσαγρό »

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate