"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

20/01/2019 ➡ Μεσαγρό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
20/01/2019 ➡ Μεσαγρό 20/01/2019 ➡ Μεσαγρό Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Αυτή την Κυριακή ως ΟΡΕΙΑΣ, οργανώσαμε την πεζοπορία μας, στον ελαιώνα της Γέρας. Ξεκινήσαμε από τον Μεσαγρό, (γιατί θέλαμε με την παρουσία μας στο Μεσαγρό - Γέρας, να δηλώσουμε την στήριξη μας, στον 2ο Ποδηλατικό Μαραθώνιο της Γέρας, που οργάνωσε ο σύλλογος «ΕΙΡΗΝΗ» του Μεσαγρού- Γέρα. Έτσι 42 πεζοπόροι, με αρχηγό μας, τον Σπύρο Ψωμά, ξεναγηθήκαμε στο κάμπο της Γέρας και τα μνημεία του (όπως τα υπόλοιπα από ένα παλιό τζάμι, με τον μιναρέ του, υπόλοιπα από παλιούς υδρόμυλους, όπως της Μάνας και του Πσα, παλιά χαμάμ και παλιά γεφύρια της περιοχής κτλ).

Στο εκκλησάκι του Χριστού κάναμε την πρώτη στάση μας και στο «Ελαιοτριβείο - Μουσείο Βρανά» την δεύτερη... (Σε πολλά σημεία της διαδρομής μας, συναντούσαμε αθλητές ποδηλάτες, να τρέχουν με τα ποδήλατα τους, του συναρπαστικού αυτού αγώνα, της ορεινής ποδηλασίας). Η πεζοπορίας μας κράτησε περίπου 3 ώρες και τερμάτισε στο Μεσαγρό, σχεδόν ταυτόχρονα με τον τερματισμό του ποδηλατικού αγώνα. Εκεί χαρήκαμε μαζί με τους ποδηλάτες - ποδηλάτησες, τους κατοίκους του Μεσαγρού και τους οργανωτές, την φιλοξενία και την αγάπη των κατοίκων.

Γευτήκαμε ακόμα υπέροχα κεράσματα από τις άξιες νοικοκυρές του Μεσαγρού. Νιώσαμε υπέροχα για την φύση και την αγάπη των κατοίκων του Μεσαγρού.

 

 

Χάρτης

  masagros

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Αντώνης Χατζηχαραλάμπους
  • Φωτογραφίες:  Βασίλης Ραϊστρέλης, Χρίστος Κώνστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 13/01/2019 ➡ Συκαμιά - Λεπέτυμνος 27/01/2019 ➡ Κλαπάδο »

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate