"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

16/12/2018 ➡ Ανεμώτια - Kρυφή Παναγιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
16/12/2018 ➡ Ανεμώτια - Kρυφή Παναγιά 16/12/2018 ➡ Ανεμώτια - Kρυφή Παναγιά Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Αυτήν την Κυριακή, 16-12-2018, ο βροχερός καιρός δε μας εμπόδισε να πραγματοποιήσουμε την πεζοπορία μας. Έτσι λοιπόν, 35 συνοδοιπόροι με αδιάβροχο εξοπλισμό και σωστά παπούτσια, ξεκινήσαμε με ελαφρά βροχόπτωση από το χωριό της Ανεμώτιας, σε κυκλική διαδρομή, διάρκειας 4 περίπου ωρών, γύρω στα 10 χλμ.

Το πρώτο μας πέρασμα ήταν στη Μονή Βουκόλων, της περιοχής Μοναστηρέλι. Διασχίσαμε ένα κυριολεκτικά πολύχρωμο τοπίο με υπέροχη βλάστηση, καστανιές και κουμαριές (τα στρογγυλά κατακόκκινα κούμαρα είναι γλυκύτατος καρπός) κι ένα σωρό ξερά φθινοπωρινά φύλλα. Περάσαμε πάνω από τον Ξινό Ποταμό, στην περιοχή Καλή Λαγκάδα και βρήκαμε το δρόμο μας μέσα από πανέμορφο, σηματοδοτημένο μονοπάτι κι ομιχλώδες τοπίο που σταδιακά έδωσε τη θέση του σε λαμπερή ηλιόλουστη θέα προς τη θάλασσα, τον Κόλπο της Καλλονής και τις αλυκές.

Όταν επιστρέψαμε στην Ανεμώτια, επισκεφτήκαμε το αποστακτήριο τσίπουρου, δυνατό κι αρωματικό χάρη στα στέμφυλα, το βασικό του συστατικό. Ζεστάναμε τα σωθικά μας με σφηνάκια που μας κέρασαν μέλη του συνεταιρισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ που φροντίζει εκτός από την παραγωγή, και την προώθηση του προϊόντος. Γευτήκαμε γλυκό χαλβά από βρασμα σύκου, κι όπως συνηθίζουμε, καταλήξαμε σε ταβέρνα της περιοχής για νόστιμο φαγητό, μυρωδάτο κρασί και χορό.

Εις το επανιδείν! Καλές γιορτές!

 

Χάρτης

  anemotia

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Ράνια Κεχαγιά
  • Φωτογραφίες:  Αντώνης Χατζηχαραλάμπους, Νίκα Κανάκη, Βασίλης Ραϊστέλλης, Χρίστος Κώνστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 02/12/2018 ➡ Πέτρα - Λαφιώνα - Άναξος 23/12/2018 ➡ Θερμή »

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate