"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

02/12/2018 ➡ Πέτρα - Λαφιώνα - Άναξος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
02/12/2018 ➡ Πέτρα - Λαφιώνα - Άναξος 02/12/2018 ➡ Πέτρα - Λαφιώνα - Άναξος Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, 70 πεζοπόροι με δυο πούλμαν ξεκινήσαμε από Μυτιλήνη για την Πέτρα.

Από την Πέτρα ανηφορίσαμε μέσα από σηματοδοτημένο μονοπάτι, περνώντας από το εκκλησάκι του Αγ.Δημητρίου για Λαφιώνα. Μια μικρή στάση και συνεχίσαμε προς τον Αγ.Γιάννη. Θαυμάσαμε τη θέα μέχρι τις ακτές της Τουρκίας. Η συνέχεια της διαδρομής μας ήταν εύκολη, κατηφορική και μας οδήγησε κοντά στο Αυλάκι της Πέτρας. Εκεί τα δυο πούλμαν μας περίμεναν, για να μας μεταφέρουν στην αυλή του Δημοτικού σχολείου του Μολύβου (για να χαρούμε το μεγάλο γιορτινό παζάρι, που είχε στηθεί εκεί από μαθητές προσκόπους, γονείς και μελή πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής). Εκεί ήπιαμε ζεστό κρασί και γευτήκαμε πολλά γλυκά και μεζέδες από τους πλούσιους πάγκους που είχαν στηθεί στο Χριστουγεννιάτικο αυτό παζάρι. Και από τους πάγκους των δώρων πολλοί κάναμε όμορφα και γιορτινά ψώνια.

Με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου αναχωρήσαμε όλοι για Μυτιλήνη, ευχαριστημένοι και χαρούμενοι από αυτή την περιήγηση μας στα εκεί δρώμενα ευχόμενοι σε όλους «Χρόνια Πολλά».

Και του χρόνου με υγεία!

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Αντώνιος Χατζηχαραλάμπους
  • Φωτογραφίες:  Ράνια Κεχαγία, Βασίλης Ραϊστέλλης, Νίκα Κανάκη

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate