"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

22/10/2017 ➡ Αμμουδέλι-Μελίντα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
22/10/2017 ➡ Αμμουδέλι-Μελίντα 22/10/2017 ➡ Αμμουδέλι-Μελίντα Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Ο ΟΡΕΙΑΣ την Κυριακή 22 Οκτωβρίου πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία μια απαιτητική διαδρομή στην περιοχή του Πλωμαρίου. Συνολικά 65 μέλη και φίλοι του συλλόγου ξεκινήσαμε την ανηφορική μας περιπατητική διαδρομή από το Αμμουδέλι με κατεύθυνση το Κάτω Χωριό. Το Κάτω Χωριό είναι σχεδόν ακατοίκητο και βρίσκεται σε υψόμετρο 173 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Συνεχίσαμε με κατεύθυνση τα Λεύρα, την Κουρνέλα (σε υψόμετρο 357 μέτρα) και τις «Αποθαμένες» μέσα από καταπράσινα μονοπάτια όπου σε μερικά σημεία στένευαν και γίνονταν ακόμα πιο γραφικά. Έβλεπες μόνο ουρανό, φύση και την ασημένια θάλασσα στα χαμηλά.
Τι περισσότερο χρειάζεται ο άνθρωπος για να νοιώσει γαλήνιος κι ευτυχής; Η εξερεύνηση του νησιού μας, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις όχι μόνο για τους επισκέπτες του αλλά και για όλους εμάς τους ντόπιους!
Η διαδρομή μας έφτασε στο τέλος της λίγο πριν την παραλιακή Μελίντα. Εκεί μας περίμενε το λεωφορείο που μας επέστρεψε στο Αμμουδέλι για φαγητό. Ασφαλώς δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η διαδρομή χωρίς μπάνιο από όσους το επιθυμούσαν στα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά στο Αμμουδέλι Πλωμαρίου. Η πεζοπορία διήρκησε 3 ώρες και η οργάνωσή της από τον ΟΡΕΙΑΣ ήταν άψογη από κάθε άποψη.

 

 Χάρτης

 ammoudeli.melinta.map

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο: Χαρούλα Ψάνη
  • Φωτογραφίες:  Στέλλα Μακρή, Χριστίνα Κουρτζή
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 15/10/2017 ➡ Απεργούσα 29/10/2017 ➡ Μυστεγνά »

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate