"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

27/11/2022 ➡ Πεζοπορία στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Πολιχνίτου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
27/11/2022 ➡ Πεζοπορία στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Πολιχνίτου 27/11/2022 ➡ Πεζοπορία στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Πολιχνίτου Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Η τελευταία πεζοπορία για το μήνα Νοέμβριο στην περιοχή του Πολιχνίτου, αν και κινήθηκε σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, μας αποζημίωσε με τη φανταστική θέα στον κόλπο της Καλλονής με τις αλυκές να δεσπόζουν καθώς διασχίζαμε τον ελαιώνα του Πολιχνίτου.
Αυτή τη φορά 65 άτομα διανύσαμε περίπου 9,5 χιλιόμετρα σε περίπου 3 ώρες.
Μέσα από αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια ανεβήκαμε στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία σε ύψος περίπου 250 μέτρων όπου έγινε η πρώτη μας στάση και μας δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουμε για άλλη μια φορά το λεσβιακό τοπίο που μεταμορφώνεται ανάλογα με τις εποχές και τις καιρικές συνθήκες, παραμένει όμως ξεχωριστό.
Στο δρόμο μας, καθώς διασχίζαμε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και περνούσαμε δίπλα από σφιχτοδεμένες ξερολιθιές, ανταμώσαμε δυο πολύ γραφικά εκκλησάκια, αφιερωμένα στην Αγία Παρασκευή, το πρώτο Αγίας Παρασκευής Σύλακα, το δεύτερο Αγίας Παρασκευής Κουκουβάγια, περιτριγυρισμένα από βλάστηση, πλήρως εναρμονισμένα με το τοπίο.
Στο τέλος της διαδρομής μας είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα εγκαταλειμμένο αρχοντικό, η οροφή του οποίου ήταν στεφανωμένη από υπεραιωνόβια πεύκα, που χρησίμευε ως εξοχική κατοικία του εικαστικού Μιχάλη Σαραντίδη (πηγή: Αντώνιος Χατχηχαραλάμπους).
Όπως συνήθως, μετά το πέρας της πεζοπορίας μας, ακολούθησε γεύμα και γλέντι σε ταβέρνα της περιοχής και το ραντεβού μας ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα.
Οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Χαρά Ψάνη, οδηγό μας στη συγκεκριμένη εξόρμηση.

 

Χάρτης

  Profiti Ilia Polixnitou oreias map

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Ράνια Κεχαγιά
  • Φωτογραφίες:  Ράνια Κεχαγιά, Βέννη Λυμπέρη, Νικόλαος Μάγειρας

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate