"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

06/02/2022 ➡ Πεζοπορία στον Κλαπάδο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
06/02/2022 ➡ Πεζοπορία στον Κλαπάδο 06/02/2022 ➡ Πεζοπορία στον Κλαπάδο Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Πεζοπορία στη Λέσβο σημαίνει ποικιλία τοπίων, με διαφορετικά γεωχαρακτηριστικά στις 4 πλευρές του ορίζοντα, που μεταμορφώνονται ανάλογα με την εποχή.

Αυτήν την Κυριακή, γύρω στα 70 ενθουσιώδη άτομα διανύσαμε περίπου 11 χλμ σε 5 ώρες πάνω κάτω, στην περιοχή του Κλαπάδου, που από ιστορική άποψη είναι το μέρος όπου στις 8-12-1912 δόθηκε η μάχη του Κλαπάδου που σήμανε την οριστική ένωση του νησιού με την Ελλάδα, ταυτόχρονα όμως καμαρώνει για έναν από τους πιο όμορφους καταρράκτες του νησιού, τη Νυχτέρα. Με αφετηρία και τερματισμό το μοναστήρι της Μυρσινιώτισσας, ξεκινήσαμε να ανηφορίζουμε στο δάσος, βαδίζοντας σε μονοπάτια λιθόστρωτα, δασικά μονοπάτια με βλάστηση λουσμένη στο φως του ήλιου, ακολουθώντας το ρέμα του Κυπριανού, κατευθυνόμενοι στις Πλάτες, έχοντας στα αριστερά μας το Μάλιαγκα και δεξιά μας τους Σύρτες και με συνοδεία τον ήχο του νερού θαυμάσαμε τον καταρράκτη κι αφεθήκαμε στη μαγεία του τοπίου, προσφέροντας στον εαυτό μας λίγη ανεμελιά. Κι επειδή μια ματιά δεν είναι αρκετή, μας δόθηκε ευκαιρία να τον απολαύσουμε άλλη μια φορά, καθώς κάναμε ένα κύκλο μέχρι το σημείο που αναβλύζει ο καταρράκτης και ξανά στη λίμνη του για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς τη Μυρσινιώτισσα, με θέα τον κάμπο της Καλλονής.

Για μια μερίδα πεζοπόρων, η συντροφικότητα κι η καλή διάθεση συνεχίστηκαν μετά το τέλος της πεζοπορίας σε ταβέρνα της περιοχής όπου ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη πεζοπορική μας εξόρμηση.

 

 

Χάρτης

 

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Ράνια Κεχαγιά
  • Φωτογραφίες:  Έλσα Εγγλεζοπούλου, Κατερίνα Καλφοπούλου, Δημήτρης Καμπάνης, Ράνια Κεχαγιά, Χριστίνα Κουρτζή, Βενετία Λυμπέρη, Νικόλαος Μάγειρας, Βασίλης Ραϊστέλλης, Δημήτρης Σταματέλλης

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate