"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 20:57

Βόλτα με καραβάκι και μπάνιο στο Τάρτι

Βόλτα με καραβάκι και μπάνιο στο Τάρτι Βόλτα με καραβάκι και μπάνιο στο Τάρτι Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Την Κυριακή αυτή συνεπείς στις προσπάθειες μας για πρόσφορα στην φύση, την φύση που Αγαπάμε, Προστατεύουμε και Προβάλουμε με τις εκδηλώσεις μας Πεζοπορίες, Δενδροφυτεύσεις, Σηματοδότηση μονοπατιών, Φωτογραφήσεις, Ανάδειξη μνημείων φύσης κτλ... Και δεν μπορούσαμε να μην δείξουμε και την ευαισθησία μας σε θέματα που έχουν σχέση με το μεγάλο σύγχρονο πρόβλημα, της ρύπανσης.

Έτσι εμείς σε κάθε πεζοπορία μας προσέχουμε να μην ταράξουμε τις ισορροπίες στη φύση, να μην ρυπάνουμε και αν είναι δυνατόν να μαζέψουμε και κανένα πλαστικό ή να επισημάνουμε στις αρχές σημεία που χρειάζεται επέμβαση για απορρύπανση.

Στον ΟΡΕΙΑΣ, και το καλοκαίρι δεν χανόμαστε. Έτσι αυτό το Σάββατο 19 Ιουλίου 2019 οργανώσαμε μια εκδρομή – κρουαζιέρα, με καραβάκι. Από την Σκάλα Λουτρών στο Τάρτι, για μπάνιο και καφέ. Με επιστροφή πάλι με το καραβάκι, από το Τάρτι στην Σκάλα Λουτρών για φαγητό και ποτό.

Στις 16:00 αναχωρήσαμε με τα αυτοκίνητα μας μπροστά από το My market, για την Σκάλα Λουτρών, εκεί που μας περίμεναν δυο καραβάκια για να επιβιβαστούμε και να αρχίσει η κρουαζιέρα μας. Η διαδρομή ήταν ευχάριστη με πολύ καλό καιρό. Διανύσαμε μια όμορφη διαδρομή είδαμε από θάλασσα το Πέραμα, τον Αυλώνα τους Πύργους Γέρας και βγήκαμε από τον κόλπο Γέρας περνώντας από τα Φτέλια. Ανοιχτήκαμε στο πέλαγος και αντικρίσαμε τα Κατσίνια, τα Τσίλια και το νησάκι του Αγίου Βασιλείου με το εκκλησάκι του Στην συνέχεια φάνηκαν τα νησάκια Μερσίνια τα γεμάτα με φωλιές γλάρων και ο όρμος στα Μερσίνια με την παράλια, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και το ερημωμένο του παλιό Τελωνείο Περάσαμε το Λυγονάρ, το Τσαφ και φάνηκε το Τάρτ, γεμάτο με βαρκούλες και κόσμο που κολυμπούσε. Στο Τάρτ αποβιβαστήκαμε και απολαύσαμε για δυο ώρες μπάνιο και καφέ κτλ. Με το σούρουπο, επιβιβαστήκαμε πολύ στα καραβάκια και βάλαμε πλώρη για την επιστροφή, στη Σκάλα Λουτρών, που φτάσαμε μετά από 1 ώρα και 5 λεπτά. Εκεί μας περίμεναν στρωμένα τα τραπέζι για να μας προσφέρουν ένα πλούσιο δείπνο με μεγάλη ποικιλία από κρεατικά και θαλασσινά.

Χορτασμένοι από εικόνες και γεύσεις θάλασσας φύγαμε αργά το βραδύ για τα σπίτια μας, ονειρευόμενοι και άλλες τέτοιες όμορφες καλοκαιρινές εξορμήσεις .

 

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο: Αντώνης Χατζηχαραλάμπους
  • Φωτογραφίες: Νίκος Μάγειρας, Στέλλα Αντωνίου, Αντώνης Χατζηχαραλάμπους

Ημερολόγιο

<<  Σεπτέμβριος 2023  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Πρόγνωση Καιρού

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate