"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 14:23

Στην παρέα του Διoνύσου

Στην παρέα του Διανύσου Στην παρέα του Διανύσου Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 21-22 Σεπτεμβρίου θα το αφιερώσουμε στον τρύγο του σταφυλιού στην όμορφη καλντέρα της Ανεμώτιας και στην Ερεσό με την ευκαιρία του 3ου Eressos LAVA WKND.

Θα αναχωρήσουμε για την Ανεμώτια, από το My market του κεντρικού parking της Μυτιλήνης το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 07:45 ακριβώς. Φτάνοντας στο χωριό θα μας υποδεχτούν μέλη της τοπικής Κοινωνικής Συνεταιριστική Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π.) “Ηφαίστειο Ανεμώτιας” και θα μας οδηγήσουν σε μια μικρή διαδρομή μέχρι τον κοντινό Προφήτη Ηλία, περνώντας από τον Αη Γιωργή και τ’άλλο βναρ. Αφού απολαύσουμε τη θέα, θα κατηφορίσουμε προς τους αμπελώνες της περιοχής για να συμμετάσχουμε στον τρύγο. Εφοδιασμένοι με ένα ψαλίδι ή μαχαίρι και φορώντας γάντι στο άλλο χέρι, που θα θυμηθούμε να φέρουμε από το σπίτι, φορώντας οπωσδήποτε καπέλο, θα τρυγήσουμε τα σταφύλια και αμέσως μετά θα παρακολουθήσουμε το σπάσιμο των σταφυλιών και τη χωρική οινοποίηση τους. Χαρούμενοι και κουρασμένοι όπως θα είμαστε από τη σκληρή δουλειά, στη συνέχεια θα απολαύσουμε τα τελικά προϊόντα, το κρασί και το τσίπουρο, σε τοπική ταβέρνα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Σκάλα Ερεσού όπου θα ταχτοποιηθούμε στα δωμάτια με ελεύθερο το πρόγραμμα της υπόλοιπης μέρας. Όσοι επιθυμούν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και τον τερματισμό των αθλητών ορεινού τρεξίματος που θα έλθουν από το Σίγρι.

Την Κυριακή, στις 09:20, θα ξεκινήσουμε από το parking για το χωριό με το λεωφορείο, θα περιηγηθούμε στο χωριό της Ερεσού με ξεναγό την Έλσα και μετά τον καφέ που θα πιούμε στην πλατεία θα επιστρέψουμε περπατώντας στην Σκάλα ακολουθώντας το σηματοδοτημένο μονοπάτι για 1:30 ώρα περίπου. Στη συνέχεια θα είμαστε ελεύθεροι για μπάνιο ή ότι άλλο προτιμάμε και κατά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Μυτιλήνη.

Τους αριθμούς τηλεφώνων για τα κλείσετε δωμάτιο στην Σκάλα Ερεσού μπορείτε να τους πάρετε από την Αντωνία (6946306487).

Προκειμένου να βοηθήσουμε την ταβέρνα στον προγραμματισμό της ώστε να μας εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν καλύτερα, θα σας παρακαλέσουμε να επιλέξετε από πριν ένα από τα παρακάτω κύρια φαγητά και να μας ενημερώσετε για την επιλογή σας.

· Ρεβύθια με μελιτζάνες

· Ρεβύθια με χοιρινό

· Κόκορα με μακαρόνια

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή για τη μεταφορά με το πούλμαν, την επιλογή φαγητού στην ταβέρνα έως τις 20:00 της Τετάρτης 18/09 κατά προτίμηση μέσω της φόρμας δήλωσης, αλλιώς τηλεφωνικά στο 6946306487 (Αντωνία). Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις διαθέσιμες θέσεις, θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας και δεν θα γίνεται πλέον αποδοχή απαντήσεων από την φόρμα δήλωσης. Για τυχόν ακυρώσεις παρακαλούμε να ειδοποιήσετε οπωσδήποτε εγκαίρως μόνο τηλεφωνικά, διαφορετικά εκτός των άλλων, θα επιβαρύνετε και οικονομικά τους συνπεζοπόρους σας.

Καλή μας πρώτη φθινοπωρινή αντάμωση.

Ημερολόγιο

<<  Σεπτέμβριος 2022  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Πρόγνωση Καιρού

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate