"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 17:08

Καθαρισμός παραλίας "Λαγκάδα" στην περιοχή του Γενί Λιμάν της Κάπης

Καθαρισμός παραλίας "Λαγκάδα" στην περιοχή του  Γενί Λιμάν της Κάπης Καθαρισμός παραλίας "Λαγκάδα" στην περιοχή του Γενί Λιμάν της Κάπης Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Την Κυριακή αυτή συνεπείς στις προσπάθειες μας για πρόσφορα στην φύση, την φύση που Αγαπάμε, Προστατεύουμε και Προβάλουμε με τις εκδηλώσεις μας Πεζοπορίες, Δενδροφυτεύσεις, Σηματοδότηση μονοπατιών, Φωτογραφήσεις, Ανάδειξη μνημείων φύσης κτλ... Και δεν μπορούσαμε να μην δείξουμε και την ευαισθησία μας σε θέματα που έχουν σχέση με το μεγάλο σύγχρονο πρόβλημα, της ρύπανσης.

Έτσι εμείς σε κάθε πεζοπορία μας προσέχουμε να μην ταράξουμε τις ισορροπίες στη φύση, να μην ρυπάνουμε και αν είναι δυνατόν να μαζέψουμε και κανένα πλαστικό ή να επισημάνουμε στις αρχές σημεία που χρειάζεται επέμβαση για απορρύπανση.

Και επειδή κάποια πράγματα δεν θέλουμε να μένουν μόνο στα λόγια, προχωρούμε και σε σχετικές δράσεις για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.

Μια τέτοια δράση ήταν και αυτή, της Κυριακής 9 Ιουνίου 2019, που ξεκινήσαμε το πρωί με τα αυτοκίνητα μας για καθαρισμό της παραλίας της Κάπης, «Λαγκάδα», δίπλα στο Γένι Λιμάνι. Ήμασταν 25 άτομα εφοδιασμένα με γάντια εργασίας, (έχοντας ο καθένας από δυο πλαστικά σακιά που μας διέθεσαν από το κοινοτικό γραφείο του Μανταμάδου). Με συνέπεια γεμίσαμε τα σακιά μας, με τα απορρίμματα που βρίσκαμε στην παραλία και στην άμμο. (Που δεν ήταν άλλα από πλαστικά, γυαλιά και ρούχα).

Και ενώ γεμίζαμε τα σακιά και η ζέστη ανέβαινε μαζί με τον Ήλιο του μεσημεριού ήρθαν από τα εξοχικά τους, δυο ευγενικές κυρίες, (αναγνωρίσαμε την κυρία Ελένη Σταγονά), προσφέροντας σε όλους μας κρύο νερό χορτόπιτα και ρεβανί. Ήταν ότι καλύτερο για αυτή την ώρα αυτή και τις ευχαριστούμε πολύ.

Στην συνέχεια με την βοήθεια ενός αυτοκινήτου 4Χ4 του κοινοτικού γραφείου Μανταμάδου, τα σακιά μεταφερθήκαν σε συγκεκριμένο χώρο για αποκομιδή αφού δεθήκαν καλά για να μην σκορπίσει το περιεχόμενο τους.

Ικανοποιημένοι από αυτό που κάναμε, πέσαμε στην θάλασσα για να βραχούμε και να δροσιστούμε.
Η συνέχεια ήταν εύκολη, φύγαμε για το Γένι Λιμάνι με τα αυτοκίνητα μας (περίπου στο ένα χιλιόμετρο) για να χαρούμε σε ψαροταβέρνα της περιοχής, αυτή μας την δράση, με φαγητό, πότο και κουβέντα και για να οργανώσουμε και άλλες, τέτοιες δράσεις .

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο: Αντώνης Χατζηχαραλάμπους
  • Φωτογραφίες: Στέλλα Αντωνίου, Αντώνης Χατζηχαραλάμπους

Ημερολόγιο

<<  Σεπτέμβριος 2022  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Πρόγνωση Καιρού

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate