"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

03/11/2019 ➡ Αγιάσος, γιορτή Κάστανου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
03/11/2019 ➡ Αγιάσος, γιορτή Κάστανου 03/11/2019 ➡ Αγιάσος, γιορτή Κάστανου Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Κάθε χρόνο η πρώτη καθιερωμένη πεζοπορική διαδρομή στην Αγιάσο συνδυάζεται με τη γιορτή του Κάστανου, όπου συρρέει πλήθος κόσμου, εμείς όμως προτιμήσαμε να αφεθούμε μόνοι μας στην ομορφιά του καστανιώνα που αυτή την εποχή αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο χάρη στα χρώματα του φθινοπώρου. Οδηγός μας σε αυτήν την ομολογουμένως αξέχαστη διαδρομή ήταν ο δάσκαλος κ. Παναγιώτης Κουτσκουδής που μας οδήγησε μέσα από περιποιημένα μονοπάτια στην υπέροχη φύση της Αγιάσου. Ενδιαφέρουσα πολύ είναι η ονοματοδοσία που έχει δοθεί στα σημεία από τα οποία περπατήσαμε, σταθήκαμε, γελάσαμε κι όπως πάντα γίναμε μια παρέα και αναλυτικά ήταν τα ακόλουθα: Αγιάσος (Σταυρί) - Μπορός - Πάτ'μα - Περιστεριές - Ψωριάρης - Σανατόριο - Μπιτζίλια - Βάλανος - Πόλες - Αγιάσος (Απέσος).

Στα μισά της διαδρομής, σταθήκαμε στο εκκλησάκι της Παναγιούδας όπου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε κεράσματα που οργάνωσε η Τούλα Μακρέλη ,ντόπια (τσάι, τυρί, ελιές, κάστανα ψητά στη στιγμή), πάνω σε στρωμένες κουρελούδες με θέα την κορυφή του Ολύμπου.

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσουμε ένα τόπο είναι περπατώντας τον και πάντα ανακαλύπτουμε κάτι νέο, όπως αυτή την Κυριακή στην Αγιάσο, τη μικρή Ελβετία της Λέσβου.

 

Χάρτης

agiaso

 Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Ράνια Κεχαγιά
  • Φωτογραφίες:   Βασίλης Ραϊστέλλης, Στέλλα Αντωνίου, Δημήτρης Σταματέλλης, Αντώνης Χατζηχαραλάμπους

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate