"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

20/10/2019 ➡ Νυφίδα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
20/10/2019 ➡ Νυφίδα 20/10/2019 ➡ Νυφίδα Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Η πρώτη εξόρμηση του πεζοπορικού έτους 2019 - 2020 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019. Οι "παλιοί" ανταμώσαμε ξανά σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού και αποδεχτήκαμε νέους περιπατητές για να ανανεωθεί και να μεγαλώσει η παρέα μας.

Καθότι απροπόνητοι όλο το καλοκαίρι, επιβαλλόταν ένα ζέσταμα με πεζοπορία χωρίς απαιτήσεις, από τη Νυφίδα μέχρι το στόμιο του κόλπου Καλλονής σε τοπίο ξηρό, χωρίς βλάστηση, πλάι στη θάλασσα. Το μόνο στοιχείο που μας δυσκόλεψε ήταν η υγρασία στην ατμόσφαιρα που ειδικά στην επιστροφή μας έκανε να βαδίζουμε με ταχύτητα για να δροσιστούμε στη θάλασσα, ταυτόχρονα όμως δημιουργούσε την αίσθηση ενός κάπως απόκοσμου τοπίου που δεν έχουμε συνηθίσει στο νησί μας.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης και πλέον διαδρομής μας, συνολικά γύρω στα 13 χιλιόμετρα με 50 συμμετέχοντες, σταθήκαμε στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου και είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάποιες από τις πυραμίδες είτε λευκές είτε στο χρώμα της πέτρας, δημιουργήματα των Γερμανών, που χρησίμευαν ως σημαδούρες για να καθοδηγούνται τα πλοία στα αβαθή νερά του κόλπου.

Η πεζοπορία έκλεισε με απολαυστική βουτιά στη Νυφίδα κι αφού η άσκηση ανοίγει την όρεξη, αναπληρώσαμε τη χαμένη μας σωματική ενέργεια - γιατί από ψυχολογική δε μας πτοεί τίποτα - με γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Μέχρι την επόμενη φορά... καλά να περνάμε όλοι!!

 

Χάρτης

nufida

 

 Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Ράνια Κεχαγιά
  • Φωτογραφίες:   Βασίλης Ραϊστέλλης, Νικόλαος Μάγειρας, Αντώνης Χατζηχαραλάμπους
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 27/10/2019 ➡ Σπήλαιο του "Ορφέα"

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate