"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

07/04/2019 ➡ Στύψη - Προφήτης Ηλίας - Πελόπη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
07/04/2019 ➡ Στύψη - Προφήτης Ηλίας - Πελόπη 07/04/2019 ➡ Στύψη - Προφήτης Ηλίας - Πελόπη Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Κείμενο: Αντώνης Χατζηχαραλάμπους

Την Κυριακή 07 Απριλίου 2019, ξεκινήσαμε από την Μυτιλήνη στις 9:00, με το πούλμαν μας, για την Στύψη. Στην Στύψη (φιλοξενούμενοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Στύψης) μαζί με άλλους πεζοπόρους και μέλη του τοπικού συλλόγου έχοντας αρχηγό μας, τον Νίκο Δρακούλα, ξεκινήσαμε για να ανέβουμε όλοι μαζί στην κορυφή Προφήτης Ηλίας του όρους Λεπέτυμνος (ύψος 938 m). Η μέρα ήταν δύσκολη και ο καιρός φορτωμένος βροχή. Εμείς το τολμήσαμε, βάλαμε τα αδιάβροχα μας και αρχίσαμε να ανηφορίζουμε για την κορυφή του Λεπέτυμνου, μέσα από ομίχλη που εναλλασσόταν με βροχή. Όσο ανεβαίναμε η ομίχλη γινόταν και ποιο βαθειά και ο αέρας ποιο δυνατός. Τα καταφέραμε ΟΛΟΙ. Φτάσαμε στο εκκλησάκι του Προφ. Ηλία, προσκυνήσαμε βγάλαμε τις φωτογραφίες κτλ. Εκεί στην κορυφή, μας περίμεναν μέλη του Συλλόγου της Στύψης, για να μας προσφέρουν ευγενικά, ζεστό αρωματικό τσάι του βουνού, αφράτα παξιμάδια, ελιές και τοπικά τυριά. Ζεσταθήκαμε και με νέες δυνάμεις κατηφορίσαμε για την Πελόπη. Εκεί το πούλμαν περίμενε, (και αλλάξαμε όσοι είχαμε μαζί μας στεγνά ρούχα και παπούτσια) για να μας μεταφέρει σε ταβέρνα της Στύψης, για φαγητό και πότο. Η πολύ καλή φιλοξενία των Στυψιανών, το πλούσιο φαγητό και το ποτό στην εκεί ταβέρνα, έκανε την εκδρομή μας αυτή, μοναδική. Ευτυχισμένοι και χαρούμενοι στις 18:30, αποχαιρετίσουμε την Στύψη και τους φιλόξενους κάτοικους της.

Υ.Γ.
Οι πεζοπόροι ήμασταν 48 (από τον Ορειάς ήμασταν 31, από τον ορειβατικό Ηλιούπολης 5 και από την Στύψη 12). Η διαδρομή μας ήταν περίπου 14 km, και ο συνολικός χρόνος της 4 ώρες.

 

 Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Αντώνης Χατζηχαραλάμπους
  • Φωτογραφίες:  Χριστίνα Κουρτζή, Νικος Μάγειρας, Χρίστος Κώνστας, Αντώνης Χατζηχαραλάμπους

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate