Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023 10:30

Δράση καθαρισμού και μικρής πεζοπορίας στην Αποθήκα την Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Απολαύσαμε τη Φύση στον υπέρτατο βαθμό και τη φετινή σεζόν, τα βουνά, τα λαγκάδια, τα φαράγγια, τα ποτάμια και τους καταρράκτες, τα πευκοδάση και τους ελαιώνες, τα πεζοπορικά μονοπάτια του νησιού μας. "Εν πάσι γαρ τοις φυσικοίς ενεστί τι θαυμαστόν" (Αριστοτέλης). Εκείνη μας χάρισε / χαρίζει απλόχερα τα θαυμαστά της "έργα", καιρός να δώσουμε κι εμείς ότι περνά από το χέρι μας… να συνδράμουμε στον καθαρισμό μιας περιοχής απαράμιλλου κάλλους ώστε να την απολαύσουμε όπως πρέπει το καλοκαίρι που έρχεται!
Ραντεβού την Κυριακή 28 Μαΐου στις 08:30 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να αφήσει στην είσοδο της Αποθήκας. Με οδηγούς μας την Πρόεδρό μας Έλσα Εγγλεζοπούλου και τον Γαβριήλ Καγιάλαρη θα δράσουμε στην ανυπέρβλητης ομορφιάς ηλιόλουστη περιοχή της Αποθήκας. Η διαδρομή θα είναι κυκλική.
Στη μικρής μήκους πεζοπορία μας θα συναντήσουμε το Ρωμαϊκό εργαστήριο της στυπτηρίας στην θέση "Μνημόρια", το Μυκηναϊκό Περίβολο με την μνημειακή Πύλη στην περιοχή "Τραπέζι", τον Πύργο των Ελληνιστικών Χρόνων στην περιοχή "Αετός" και όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στον περίφημο Ροδότοιχο, στον Περάντο (ο Ροδότοιχος ή αλλιώς Καλόχτιστός είναι αναλημματικός τείχος των Αρχαϊκών χρόνων που φιλοξενούσε κάποιο ιερό. Μαρτυρίες αναφέρουν πως, ακόμη και σήμερα, στο θρόισμα των φύλλων της Βελανιδιάς ακούγονται στίχοι της λυρικής μας ποιήτριας Σαπφούς!).
Η διαδρομή της πεζοπορίας μας θα είναι πολύ μικρή και η όλη δράση μας θα διαρκέσει περίπου 1-1,5 ώρες. Θα είναι πολύ εύκολης δυσκολίας.
Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running) και ένα (ή και δύο) ζευγάρι γάντια. Πάρτε πετσέτα και μαγιό μαζί σας για να απολαύσουμε τα καταγάλανα νερά της Αποθήκας!
Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής για να απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και πεντανόστιμα πιάτα.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή εδώ για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Καθώς οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και το γεγονός ότι θα δοθεί προτεραιότητα συμμετοχής στα μέλη μας, φροντίστε να εγγραφείτε το συντομότερο για να μην κινδυνεύσει η δική σας συμμετοχή να παραμείνει στη Λίστα Αναμονής.
Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση!

<<  Απρίλιος 2024  >>