"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 11:07

Πεζοπορίες από το Φράγμα της Ερεσού στον Αετό κι από την Σκάλα Ερεσού στον Προφήτη Ηλία τον Θαλασσινό την Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Πεζοπορίες από το Φράγμα της Ερεσού στον Αετό κι από την Σκάλα Ερεσού στον Προφήτη Ηλία τον Θαλασσινό την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 Πεζοπορίες από το Φράγμα της Ερεσού στον Αετό κι από την Σκάλα Ερεσού στον Προφήτη Ηλία τον Θαλασσινό την Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Βουνό και θάλασσα θα συνδυάσει στις διαδρομές του κι αυτή την Κυριακή ο Ορειάς. Συγκεκριμένα, θα περπατήσει στην περιοχή της Ερεσού, σε δυο διαφορετικές κυκλικές διαδρομές, για τις οποίες κοινή κατάληξη θα είναι η πανέμορφη παραλία της Σκάλας Ερεσού.
Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 26 Μαΐου στο My Market, ώστε στις 08:00 να ξεκινήσουμε για την περιοχή της Ερεσού με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας (ή και με δικά μας μέσα, εφόσον οι διαδρομές αυτής της Κυριακής θα είναι κυκλικές). Χωρισμένοι σε δυο ομάδες θα περπατήσουμε ως εξής:

Πρώτη θα αποβιβαστεί από το λεωφορείο η ομάδα του Δαμιανού Σταθάκη στο Φράγμα της Ερεσού. Από εκεί, αφού περάσει από την Ιερά Μονή Πυθαρίου (ή Πιθαρίου), θα κινηθεί ανηφορικά προς την κορυφή του Αετού και στη συνέχεια θα κατηφορίσει προς την περιοχή Μαμαλού, όπου θα θαυμάσει την αρχαία βραχογραφία, και θα επιστρέψει στο Φράγμα, αφού θα έχει διανύσει μια απόσταση περίπου 9 χιλιομέτρων. Από το σημείο τερματισμού με το λεωφορείο θα μεταφερθεί στην παραλία της Σκάλας Ερεσού. Η διαδρομή είναι δύσκολη (ακόμα περισσότερο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας) και απαιτείται η πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Η δεύτερη ομάδα, με οδηγό τη Μαρία Δεληγιώργη, θα αποβιβαστεί στην Σκάλα Ερεσού και από εκεί θα κινηθεί προς τον Προφήτη Ηλία τον Θαλασσινό. Αφού απολαύσει την υπέροχη θέα, θα επιστρέψει στην παραλία της Σκάλας Ερεσού έχοντας διανύσει περίπου 7 χιλιόμετρα. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη αλλά και πάλι απαιτείται η καλή φυσική κατάσταση.

Και οι δυο ομάδες μετά το τέλος των διαδρομών τους θα έχουν το χρόνο να απολαύσουν το μπάνιο τους και το φαγητό τους (ελεύθερη επιλογή εστιατορίου) στην όμορφη παραλία της Σκάλας Ερεσού.
Για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, καλό θα ήταν να φοράτε μακρύ παντελόνι, και οπωσδήποτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running. Να έχετε μαζί σας ρούχα κατάλληλα για την εποχή, καπέλο, αντηλιακό, μαγιό, πετσέτα και, φυσικά, πολύ νερό.
Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο. Πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ για το λεωφορείο το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415, ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο 6977915615.

Καλή μας αντάμωση!

Ημερολόγιο

<<  Ιούλιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Πρόγνωση Καιρού

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate