Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 09:57

Διήμερη εκδρομή στην ηφαιστειογενή Κοιλάδα της Λιγώνας, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Οκτωβρίου Διήμερη εκδρομή στην ηφαιστειογενή Κοιλάδα της Λιγώνας, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Οκτωβρίου Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Λίγο πριν την εκκίνηση της νέας πεζοπορικής σεζόν και καθώς συνεχίζουμε την προθέρμανσή μας γι' αυτήν, θελήσαμε να σας εκπλήξουμε με εκρηκτικό δωράκι φθινοπωρινό! Διήμερη εκδρομή στην περιοχή της Πέτρας! Ανοίγοντας προσεκτικά τη "συσκευασία" θα βρείτε… πεζοπορία με μαγευτική θέα, τρελό φαγοπότι (όπως πάντα!) σε παραθαλάσσια ταβέρνα, ξενάγηση (μυστικό το που!), περπάτημα με θέα, επίσκεψη (κι άλλο μυστικό!), καφέ / γλυκό στο ηλιοβασίλεμα, μπάνιο (σιγά μην έλειπε) και άλλα! Προσθέσαμε και τα καφε-πράσινα φθινοπωρινά χρώματα στο περιτύλιγμα! Και για κορδέλα… διαμονή σε ονειρικό **** (4άστερο!) ξενοδοχείο!

Ραντεβού το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 09:30 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στο ξενοδοχείο μας. Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας θα περιηγηθούμε στην Πέτρα. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο ώσπου να πάει 16:00 και να ξεκινήσουμε το περπάτημα προς το Μόλυβο. Εκεί θα επισκεφτούμε το (έκπληξη!). Αμέσως μετά θα απολαύσουμε τον καφέ ή το γλυκό μας καθώς θα βασιλεύει ο ήλιος και θα επιστρέψουμε με το λεωφορείο στο ξενοδοχείο μας.
Αφού ξεκουραστούμε και αναπληρώσουμε τις μπαταρίες μας με ενέργεια θα βρεθούμε το επόμενο πρωινό στο… πρωινό και λίγο αργότερα, στις 11:00 θα μεταβούμε στο Πετρί για να ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας. Εύκολη (απαραίτητα τα παπούτσια πεζοπορίας ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running), περίπου 6 χιλιόμετρα, μέσα από λιθόστρωτα μονοπάτια, αγροτικούς δρόμους, ποταμούς και παραποτάμια βλάστηση. Θα πεζοπορήσουμε την ηφαιστειογενή κοιλάδα της Λιγώνας με τους 17 υδρόμυλους που υδροδοτούνταν από μία και μόνο πηγή! Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας εκτός της εξωπραγματικής θέας της περιοχής, θα θαυμάσουμε από κοντά και τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στηλοειδών μορφών λάβας! Κατά το πέρας της πεζοπορίας θα καταλήξουμε στην πλατεία Πέτρας όπου θα στρωθούμε για φαγοπότι. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Και αφού μαζέψουμε τα πράγματά μας θα ξεκινήσουμε το δρόμο για τη Μυτιλήνη όπου αναμένουμε να φτάσουμε αργά το απόγευμα.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ για το λεωφορείο καθώς και για το ξενοδοχείο έως την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 18:00. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας παρακαλούμε να μη διστάσετε:

• Ότι αφορά το πρόγραμμα και τις διαδρομές της εκδρομής μας (πότε, τι, που) με την Πρόεδρό μας, Έλσα Εγγλεζοπούλου στο 6974118668.
  • Ότι αφορά το ξενοδοχείο και τα δωμάτια με το μέλος μας, Στρατή Μωυσή στο 6949732533.
  • Όπως πάντα, για ότι αφορά τις συνδρομές και τις Εγγραφές Νέων Μελών στο Σύλλογό μας με τον Ταμία μας, Γιώργο Σαμαρά στο 6974580956.
  • Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία / παρατήρηση / σχόλιο / παράπονο (γιατί όχι και ψυχανάλυση, ζώδια, καφέ και μαντεία!) με τον Γενικό Γραμματέα μας, Δημήτρη Καμπάνη στο 6972760460

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση!

<<  Απρίλιος 2024  >>