"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

01/08/2020 ➡ Νυχτερινή πεζοπορία Βατερά - Άγιος Φωκάς

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
01/08/2020 ➡ Νυχτερινή πεζοπορία Βατερά - Άγιος Φωκάς 01/08/2020 ➡ Νυχτερινή πεζοπορία Βατερά - Άγιος Φωκάς Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Η πεζοπορία του συλλόγου μας υπό το φως του φεγγαριού, λίγο πριν την πανσέληνο, πραγματοποιήθηκε την 01η Αυγούστου. Η αυγουστιάτικη πανσέληνος έχει υμνηθεί σε τραγούδια, συνδέεται με τα πιο φορτισμένα συναισθήματα και γενικότερα αφήνει εκείνη την παράξενη αίσθηση που μόνο οι φεγγαρόπληκτοι καταλαβαίνουν.
Μαζευτήκαμε λοιπόν στην παραλία των Βατερών περίπου 40 άτομα και κατευθυνθήκαμε προς το εκκλησάκι του Αγίου Φωκά, πάνω από το ομώνυμο λιμανάκι. Η διαδρομή κράτησε περίπου μίαμιση ώρα (δύο ώρες με το διάλειμμα) και η απόσταση ήταν γύρω στα 7 χιλιόμετρα. Στην πορεία μας περάσαμε το ξύλινο γεφυράκι πάνω από τον Αλμυρό ποταμό που φιλοξενεί μπόλικες χελώνες, σταθήκαμε για λίγο πάνω από το Αχιλλειοπήγαδο που συνδέεται με τον γνωστό μυθολογικό ήρωα και συνεχίσαμε προς τα πάνω με θέα από δεξιά φανταστικές μικρές παραλίες που φωτίζονταν ιδιαίτερα από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, ενώ στα αριστερά μας υψωνόταν το εκκλησάκι του Αγίου Φωκά, στην κορυφή του το φεγγάρι και συνοδός του ο λαμπερός πλανήτης Δίας. Κοντά στο εκκλησάκι βρίσκεται ο αρχαίος ναός Διονύσου του Βρησαγενούς. Στο εκκλησάκι του Αγίου Φωκά ξαποστάσαμε και πήραμε το δρόμο της επιστροφής όταν έπεσε το σκοτάδι.
Η νυχτερινή μας πεζοπορία ολοκληρώθηκε στην παραλία των Βατερών, το σημείο δηλαδή από όπου ξεκινήσαμε, αλλά η εξόρμησή μας δεν έληξε εκεί, καθώς άλλοι από τους πεζοπόρους μας επέλεξαν να βουτήξουν στη θάλασσα κι άλλοι να χαλαρώσουν με ουζάκι, σε κάθε περίπτωση με το φως του φεγγαριού.

Διατηρώντας πολύ καλή διάθεση ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εξόρμησή μας. Έως τότε,να περνάτε καλά και να προσέχετε τον πολύτιμο εαυτό σας!

 

Χάρτης

 

 oreias vatera

 

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Ράνια Κεχαγιά
  • Φωτογραφίες:   Βασίλης Ραϊστέλης, Νίκος Μάγειρας, Βέννυ Λυμπέρη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 04/07/2020 ➡ Νυχτερινή πεζοπορία

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate