"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

23/02/2020 ➡ Μοναστήρια Καλλονής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
23/02/2020 ➡ Μοναστήρια Καλλονής 23/02/2020 ➡ Μοναστήρια Καλλονής Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

 

Αυτή την Κυριακή, η πεζοπορία ήταν θρησκευτική. Περπατήσαμε στα μονοπάτια με τα καλντερίμια, που περπατούσε ο Άγιος Ιγνάτιος και προσκυνήσαμε στα μοναστήρια του.
Ξεκινήσαμε από το μονοπάτι που οδηγεί στη μονή της Μυρσινιώτισσας. Ανεβήκαμε και φθάσαμε στο μοναστήρι. Ξαποστάσαμε λίγο και πήραμε το μονοπάτι για τη μονή Λειμώνος. Εδώ καθίσαμε λίγο παραπάνω και μετά κατηφορίσαμε για το μετόχι των Αγίων Αναργύρων. Τέλος καταλήξαμε στη Σκάλα Καλλονής.
Μια διαδρομή 10,22 km.
...Νίκος Μάγειρας

 

Η τελευταία πεζοπορία του χειμώνα μας βρήκε σε μία από τις καθιερωμένες και πολύ όμορφες διαδρομές στα μοναστήρια του κάμπου της Καλλονής. Γύρω στα 60 άτομα αυτή τη φορά διασχίσαμε 9,18 χιλιόμετρα σε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες πορείας και κάτι παραπάνω υπολογίζοντας τις αναγκαίες στάσεις. Ξεκινήσαμε από το Φάραγγα, λίγο έξω από την Καλλονή και παίρνοντας το πέτρινο και καλοφτιαγμένο μονοπάτι φτάσαμε στο μοναστήρι της Μυρσινιώτισσας με τον εκπληκτικό του κήπο. Συνεχίσαμε την πορείας μας πάλι από πέτρινη "πατωμένη" του Αγίου Ιγνατίου που οδηγεί στη μονή Του με ένα σωρό εκκλησάκια - αφιερώματα - δωρεές από πιστούς που βοηθούν στη συντήρησή του. Στη συνέχεια κατηφορίσαμε προς το Μετόχι των Αγ.Αναργύρων περπατώντας ανάμεσα σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς από ηφαιστειακά πετρώματα με θέα τον κόλπο της Καλλονής. Συνεχίσαμε σε χαλαρό χωματόδρομο στην περιοχή Λίμνες, με πάμπολλες χελώνες στις όχθες και τερματίσαμε στην περιοχή Τριάντα. Η μέρα όμως κατέληξε σε ταβέρνα της Σκάλας Καλλονής και βόλτα στο γραφικό λιμανάκι της Σκάλας και στην παραλία που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους κολυμβητές ή όσους απλά θέλουν να χαλαρώσουν πάνω στην άμμο. Επιστρέφοντας στη Μυτιλήνη ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη Κυριακή, στην πρώτη πεζοπορία της άνοιξης!
...Ράνια Κεχαγιά

 

 

Χάρτης

monastiria kallonis

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο:  Νίκου Μάγειρα, Ράνια Κεχαγιά
  • Φωτογραφίες:   Ράνια Κεχαγιά, Δημήτρης Σταματέλλης, Νίκος Μάγειρας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 08/03/2020 ➡ Αγιάσος 09/02/2020 ➡ Καταρράκτη ΄΄Μαν Κάτσα΄΄ »

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate