"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

08/07/2017 ➡ Νυφίδα - νυχτερινή πεζοπορία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
08/07/2017 ➡ Νυφίδα - νυχτερινή πεζοπορία 08/07/2017 ➡ Νυφίδα - νυχτερινή πεζοπορία Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Την 8-7-2017 και ώρα 21:00, 43 πεζοπόροι και ένα βρέφος στην αγκαλιά του πατέρα του, ξεκινήσαμε από τη Νυφίδα μια ξεχωριστή νυχτερινή πεζοπορία! Ήταν η ώρα που σκοτείνιαζε και το ολόγιομο φεγγάρι γινόταν κυρίαρχο του ουρανού. Η διαδρομή παράλληλα με τις ακτές του κόλπου Καλλονής, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές και γυμνή, ιδανική, όπως και η νύχτα. Το ελαφρύ αεράκι από τη θαλάσσια αύρα μας χάιδευε ευχάριστα, ενώ η χρήση φακού ήταν περιττή και αργότερα που το φεγγάρι ανέβαινε στον ουρανό, ενοχλητική.
Μετά τη διαδρομή μιας ώρας περίπου και αφού είδαμε το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που δεσπόζει στην περιοχή, αλλά και τις «άγνωστες» πυραμίδες που κατασκευάστηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό, για να προσανατολίζονται τα πλοία που έμπαιναν στον κόλπο, φθάσαμε στο στόμιο του κόλπου Καλλονής. Η αντανάκλαση του φεγγαριού στη θάλασσα ήταν μαγική και ρομαντική. Έτσι μετά από μια μικρή στάση, ξεκινήσαμε την επιστροφή, για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο της περιοχής, με θαυμάσιους μεζέδες και φαγητό που απολαύσαμε όλοι.
Μερικοί έκαναν νυχτερινό μπάνιο, ενώ αργά έφυγαν οι περισσότεροι, επιστρέφοντας ξημερώματα στα σπίτια τους, σε μια βραδιά που σίγουρα θα θυμούνται. Ενώ μερικοί «τυχεροί» διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο, συνεχίζοντας το ξεχωριστό διήμερο.

Υ.Γ. Η επόμενη πανσέληνος -του Αυγούστου- είναι στις 7 του μήνα. Άραγε η διαδρομή-πεζοπορία θα είναι το Σάββατο 5 Αυγούστου;

 

 Χάρτης

 Νυφίδα map1

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο: Στρατής Μωυσής (ταμίας του ΟΡΕΙΑΣ)
  • Φωτογραφίες: Άννα Καγιαδάκη

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate