"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

09/10/2016 ➡ Αγ. Ερμογένης - Σκάλα Λουτρών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
09/10/2016 ➡ Αγ. Ερμογένης - Σκάλα Λουτρών 09/10/2016 ➡ Αγ. Ερμογένης - Σκάλα Λουτρών Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Αυτή την Κυριακή είχαμε μια πολύ όμορφη περιπατητική εμπειρία, τουλάχιστον εμείς που για πρώτη φορά συμμετείχαμε σε δραστηριότητα του Ορειάς.
Ξεκινήσαμε από τον Άγιο Ερμογένη για τη Σκάλα Λουτρών, μέσα από μια διαδρομή που πολλές φορές μας έφερε δίπλα στο κύμα, με το τοπίο να εναλλάσσεται ανάμεσα σε πεύκα, λιόδενδρα και πουρνάρια, ενώ στα αριστερά μας, το γαλάζιο του κόλπου της Γέρας έκανε μια υπέροχη σύνθεση με το πράσινο από τα λιόδενδρα.
Μετά από μια πορεία 5,5 χιλιομέτρων φθάσαμε στη Σκάλα Λουτρών. Εκεί επισκεφθήκαμε το Μουσείο προσφυγικής μνήμης, ένα λαογραφικό μουσείο, που με το μεράκι και την πολύχρονη και επίμονη προσπάθεια των ιδρυτών του, βρίσκεται εκεί για να μας θυμίζει το δράμα της προσφυγιάς. Το δράμα όλων αυτών των ανθρώπων, μάρτυρες του οποίου γινόμαστε σχεδόν καθημερινά πλέον στον τόπο μας…
Τέλος, με πολύ ομολογουμένως προσπάθεια, ανεβήκαμε τα πολλά και δύσκολα σκαλιά της Παναγιάς της «Αψηλής». Προσπάθεια όμως που άξιζε τον κόπο, μιας και μας χάρισε εκπληκτική θέα της Σκάλας Λουτρών και του κόλπου της Γέρας.
Η επιστροφή μας το ίδιο όμορφη και ενδιαφέρουσα, με το καραβάκι «Αγ. Παντελεήμων» να οδηγεί ασφαλώς στον Άγιο Ερμογένη, δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε για μια ακόμα φορά τη διαδρομή μας ακτοπλοϊκώς…
Γεμάτοι λοιπόν από όμορφες εικόνες και όμορφες στιγμές, περιμένουμε την επόμενη «εξόρμηση».

 

Χάρτης

 

map Agios Ermogenis Skala Loutron 2016

 

Φωτογραφίες

Επιμέλεια

  • Κείμενο: Στρατούλα Βαΐτη
  • Φωτογραφίες: Παναγιώτης Λιναρδής
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: 16/10/2016 ➡ Ταβάρι – Σκάλα Ερεσού »

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate