"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2025 23:10

Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού

Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 11 Ιουλίου να περπατήσουμε μαζί στο σηματοδοτημένο μονοπάτι που από την Αγία Μαρίνα οδηγεί μέσα από το δάσος της Αμαλής, στις πηγές της Κρατήγου και το κατασκευασμένο από ιγνιμβρίτη οθωμανικό υδραγωγείο.

Σημείο συνάντησης θα είναι το γήπεδο της Αγίας Μαρίνας και θα ξεκινήσουμε στις 19:00. Εκμεταλλευόμενοι τις σκιερές πλαγιές της Αμαλής και την απογευματινή δροσιά, θα περπατήσουμε σε μια εύκολη και πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή και θα επιστρέψουμε στην Αγία Μαρίνα ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι. Η διαδρομή είναι εύκολη, συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια, για όσους το επιθυμούν, θα μεταβούμε με τα αυτοκίνητα στη 2η καντίνα της Κρατήγου. Εκεί, αφού κάνουμε το μπανάκι μας στη θάλασσα (προαιρετικό) θα απολαύσουμε την ανατολή της πανσελήνου του Κόκκινου Ελαφιού, έχοντας τη δυνατότητα για ένα snack από την Καντίνα. Η επιλογή 1ης ή 2ης Καντίνας είναι ελεύθερη, προτεινόμενη είναι η 2η λόγω του βοριά που προβλέπεται να επικρατεί την ημέρα αυτή.

Παρά το εύκολο της διαδρομής, απαραίτητο θα είναι να έχετε παπούτσια trekking ή αθλητικά με τρακτερωτή σόλα (πολλά σημεία είναι καλυμμένα με ξερές πευκοβελόνες) και όσοι επιθυμούν να δροσιστούν στη θάλασσα, μαγιό και πετσέτα.

Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση της φόρμα συμμετοχής εδώ.

Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή και το εν γένει πρόγραμμα μπορείτε να λάβετε από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασίλη Ραϊστέλλη, στο 6944646034.

Ημερολόγιο

<<  Ιούλιος 2025  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Πρόγνωση Καιρού

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate