"ΟΡΕΙΑΣ"

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου

Πέμπτη, 04 Μαΐου 2023 11:42

Πεζοπορία από την Τζίθρα στη Μονή Κρεωκόπου την Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Πεζοπορία από την Τζίθρα στη Μονή Κρεωκόπου την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 Πεζοπορία από την Τζίθρα στη Μονή Κρεωκόπου την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Λέσβου "ΟΡΕΙΑΣ"

Χριστός Ανέστη!

Αφού αφήσαμε πίσω μας και τις υπέρλαμπρες γιορτινές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα όπου όλοι μας, λίγο ή πολύ βρήκαμε χρόνο να χαλαρώσουμε τους ρυθμούς μας, να απολαύσουμε τη θαλπωρή της οικογενείας μας, να ξαναζήσουμε με δέος τα Άγια Πάθη του Χριστού, προχωράμε προς το τέλος της πεζοπορικής σεζόν. Με σύμμαχο αυτόν τον υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό (έγραψα και λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε να ψιχαλίζει!), σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τον ερχομό του δαφνοστεφανωμένου Μάη! Και που καλύτερα από περιοχή με καταπράσινα λιβάδια πλημμυρισμένα με πολύχρωμα σεντόνια που να μοσχοβολούν ευωδιές και αρώματα; Και για επιδόρπιο… έκπληξη! Τίποτα λιγότερο από την Απόλυτη Απόλαυση των Αισθήσεων (ΑΑΑ)! Σας προσκαλούμε να απολαύσουμε την Κυριακάτικη πεζοπορία μας στο Τρίγωνο των… Τζίθρα, Μονής Κρεωκόπου και Άντισσας!
Ραντεβού την Κυριακή 7 Μαΐου στις 08:15 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στη διασταύρωση Άντισσας - Τζίθρας. Εκεί θα χωριστούμε σε 2 ομάδες για να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους μας να επιλέξουμε επιθυμητό ρυθμό και δυσκολία που να συνάδει και με τις ικανότητες / θέλησή μας!
Με οδηγούς μας τον Δαμιανό Σταθάκη (Ομάδα Δ) και τη Γραμματέα μας Μαρία Δεληγιώργη (Ομάδα Μ), με τελείως διαφορετικό ρυθμό, θα πεζοπορήσουμε στην ανθοστόλιστη περιοχή της Μονής Κρεωκόπου. Η διαδρομή της Ομάδας Δ θα είναι κυκλική ενώ της Ομάδας Μ ΔΕ θα είναι.
Η Ομάδα Δ θα εκκινήσει από την Τζίθρα, θα ανέβει την απαιτητική ανηφόρα προς τη Μονή, θα περάσει από την Άντισσα για να επιστρέψει και να τερματίσει στην Τζίθρα. Η διαδρομή της θα είναι απόστασης περίπου 9χλμ και διάρκειας 3-4 ωρών. Θα είναι μέτριας δυσκολίας με μια απαιτητική ανηφόρα, θα κινηθεί με ταχύ ρυθμό και θα κάνει λιγοστές, ολιγόλεπτες στάσεις.
Η Ομάδα Μ θα εκκινήσει από την Τζίθρα, θα ανέβει την απαιτητική ανηφόρα προς τη Μονή και θα τερματίσει στην Άντισσα. Η διαδρομή της θα είναι απόστασης 6-7χλμ και διάρκειας 3-4 ωρών. Θα είναι κι αυτή μέτριας δυσκολίας με μια απαιτητική ανηφόρα, θα κινηθεί με τον γνωστό μας ρυθμό και με αρκετές στάσεις για ξεκούραση.
Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running). Πάρτε και το μαγιό σας όσοι είστε τολμηροί νιώθετε έτοιμοι για βουτιές!
Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής για να απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και πεντανόστιμα πιάτα.
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Καθώς οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και το γεγονός ότι θα δοθεί προτεραιότητα συμμετοχής στα μέλη μας, φροντίστε να εγγραφείτε το συντομότερο για να μην κινδυνεύσει η δική σας συμμετοχή να παραμείνει στη Λίστα Αναμονής.
Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση!

Ημερολόγιο

<<  Ιούνιος 2024  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Πρόγνωση Καιρού

FacebookLesvosPro

GineMelosSyndesmoi

Μετάφραση - Translate